Baby massage cursus
Baby massage cursus

Baby massage cursus

Baby massage cursus

Geef jouw baby ongedeelde aandacht, ontspan, geniet en leer elkaar kennen.
  • Privé, 4 bijeenkomsten van 60 tot 90 minuten 170,-
  • In groepsvorm, 5 bijeenkomsten van 60 tot 90 minuten 116,-

Tijdens deze cursus leer jij jouw baby beter kennen, door het te masseren en daarbij het goed waar te nemen. We beginnen bij een bepaald lichaamsdeel en pakken er elke week een deel bij. Je leert omgaan met het feit dat baby’s niet altijd tijd hebben voor een massage en hoe je dit aan hem/haar merkt. Daarnaast spreken we ook over thema’s die aan de orde komen als je net een baby hebt gekregen.

De grootste voordelen van babymassage zet ik hier op een rijtje:
  • Interactie: op een rustig moment van de dag een echt één op één momentje tussen jou en je baby. Liefdevolle aanraking biedt een grotere zekerheidsband en vertrouwensband. Jij en je kindje elkaar beter begrijpen door verbale en non verbale communicatie, Hierdoor kun je beter inspelen op wat jouw baby nodig heeft.
  • Stimulatie: Door jouw baby te masseren stimuleer je zijn/haar spijsvertering, ademhaling, weerstand, het zenuw- en lymfatische stelsel, groei en spierkracht. Zelfs helpt het bij de ontwikkeling van taal en coördinatie.
  • Verlichting: bij maag- en darmkrampjes, constipatie, spier spanning, doorkomende tandjes en psychische spanning biedt jij jouw baby verlichting door hem/haar te masseren.
  • Ontspanning: zowel bij de ouder als bij de baby komen ontspanningshormonen vrij door het masseren en het gemasseerd worden. De Oxytocin en Serotonin verhoudingen worden verhoogd, terwijl stress wordt verlaagd. Zo ontspannen jullie samen.