Is mijn lichaam echt zo gespannen?
Is mijn lichaam echt zo gespannen?

Is mijn lichaam echt zo gespannen?

Een vraag die ik vaak na de massage te horen krijg: is mijn lichaam echt zo gespannen? Waarom ben ik mij hier niet bewust van? En waarom voel ik dit niet in het dagelijkse leven?

In onze westerse cultuur hebben we geleerd dat het meer waarde heeft om ons via ons hoofd te laten sturen, dan bezig te zijn met wat ons lichaam eigenlijk te zeggen heeft. We zijn intellectueel bezig, leren van alles, zijn constant aan het denken, maar we besteden weinig aandacht aan de vraag hoe we ons eigenlijk voelen. Hoe voelt het om in mijn lichaam te zitten? Waar heeft mijn lichaam meer aandacht nodig? Waar kan ik aan werken?

Tijdens een massage is het onvermijdelijk om weer terug in contact te komen met jouw lichaam. Door aanraking wordt jouw concentratie naar het behandelde deel van het lichaam geleid en ga je voelen wat de staat ervan is. Door het scannen van jouw lichaam, kom je allerlei punten tegen, waar je normaal niet bewust van bent. Iedereen ervaart deze punten anders, een mogelijke reactie is dat deze punten pijnlijk aanvoelen. Meestal is dit een pijn die goed voelt. Jouw onderbewustzijn weet dat deze pijn bijdraagt aan het verwerken van de gespannenheid in het lichaam en het lichaam terug voert naar een betere staat.

De bloedcirculatie wordt door massage gestimuleerd en daardoor wordt het zelfhelend vermogen van jouw lichaam aangewakkerd. Massage kan bij veel verschillende klachten/behoeften helpen. Wacht niet tot jouw lichaam gaat schreeuwen, wees het voor. Jouw lichaam maakt veel voor jou mogelijk, zorg er goed voor.

TIP: De dagen worden korter en buiten wordt het kouder. Een hotstone massage is de perfecte manier om jezelf te verwennen en jouw lichaam te laten ontspannen. Als je in november komt voor een hotstone massage, maak je bovendien kans op een gratis extra behandeling. Ik verloot namelijk onder alle hotstone massages die in november plaatsvinden een 2e massage gratis*.

*De verloting vindt plaats op 1 december. Als jij bij mij voor een hotstone massage komt in november 2020, doe je automatisch mee. De winnaar wordt per e-mail of whatsapp op de hoogte gesteld.   

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *