Time to Shine
Time to Shine

Time to Shine

Time to Shine

We houden allemaal van de zon. Er is bijna niets dat ons humeur zo snel op kan beuren als een zonnige dag. Als de zon schijnt ziet alles er gewoon veel mooier uit. Nieuwe levendigheid is overal om ons heen te zien.

De bijen zoemen alweer vrolijk van bloem naar bloem, de bloemen bloeien op en de mensen zijn weer steeds meer buiten te vinden.

Niet gek, want de zon stimuleert en maakt actief. Als de zon schijnt verbetert onze doorbloeding, spieropbouw wordt gestimuleerd en we worden fitter. Onze weerstand verhoogd, het natuurlijk helend vermogen van onze huid wordt vergroot waardoor een onzuivere huid sneller geneest en het kan zelfs helpen de bloeddruk te verlagen.

last but not least is de zon natuurlijk verantwoordelijk voor vitamine D

 Er zijn al rond de 100 ziekte(beelden) bekend die oorzaak zijn van te kort aan vitamine D. Daarbij horen: chronische vermoeidheid, slappe spieren, krampen, huidproblemen, osteoporose, botbreuk en schildklierstoringen bij.

Allemaal dingen die we niet graag willen hebben neem ik aan.

Maar  

Wat veel bekender is zijn de negatieve effecten die te lang zonnen met zich meebrengt zoals: zonnebrand, roodheid, irritaties en ontstekingen. Zonnesteken met hoofdpijn, misselijkheid, duizeligheid en zwakte.   Op langere termijn heb je zelfs kans op beschadigingen aan het bindweefsel, huidkanker, overmatige huidpigmentatie, keratose en snellere veroudering van de huid.  

Allemaal dingen die we ook niet graag willen hebben.

Is het dan verstandig om juist wel of niet de zon in te gaan?   Het antwoord is juist wel, maar dan in harmony met de zon en wat jouw huid(type) aan kan.  

Onze huid heeft een natuurlijk mechanisme die je kan trainen om steeds langer in de zon te kunnen zitten. Door het bewust trainen zorgt je huid ervoor dat hij op een natuurlijke manier beschermd wordt door:  

–        De hoornhuid te verdikken zodat de stralen minder intensief doordringen. –        Door het bruiner worden van de huid, waardoor je ook weer beter tegen de zonnestralen kan. –        Doorbloeding verbetert zich en een goed doorbloede huid is minder vatbaar voor verbranding. –        De hydrolipidenfilm van de huid bestaande uit vet en zweet biedt onze huid ook een deel bescherming. –        En het natuurlijk genezend vermogen van de huid verbetert zich door de zon, waardoor je huid beter in staat is zichzelf te helen.  

De manier waarop je meer in harmony met de zon kunt leven is om in de lente al te beginnen elke middag een paar minuten in de zon te gaan zitten zonder zonnebrandproduct op te smeren.  

Begin bijvoorbeeld eerst met 5 minuten per dag en maak dit steeds een beetje langer tot maximaal 30 minuten (lichtere huidtypes minder lang). Na deze tijd ga je weer naar binnen of smeer je je met een natuurlijke zonnebrandcrème in.  

Om het natuurlijke huidmechanisme te stimuleren heeft Pharmos Natur 2 producten op de markt gebracht. Eén die werkt van binnenuit en de andere van buiten.  

Van binnenuit bouwt Q Food jouw weerstand op door de hoge kwaliteit aan voedingsstoffen uit waardevolle bessen en zaden. Het beschermt tegen straling, zowel zonnestralen als blauwlicht en staling van telefoons, laptops etc. Het helpt het huideigen melanine aan te bouwen waardoor je huid beter en egaler bruin wordt. Het bevat krachtige antioxidanten.  

Van buiten ondersteunt de tanning oil de aanmaak van vitamine D waardoor insmeren voor het zonnebaden juist effectief helpt de vitamine D op te bouwen. Net als bij Q Food stimuleert het de natuurlijke aanmaak van melanine die dus sneller bruin maakt. Deze olie beschermt tegen vrije radicalen en daarnaast verzorgt het de huid ook tegen uitdrogen.

Samen werken deze 2 producten dus als een super combinatie voor een betere natuurlijke weerstand tegen de schadelijke zonnestralen. Ze stimuleren de positieve eigenschappen van de goede zonnestralen en zorgen gelijk voor een gelijkmatige bruine gekleurde huid.  

Zelfs mensen met echte zonneallergie* hebben baat bij het gebruik van deze producten en zullen merken dat ook zij een betere verstandshouding met de zon krijgen, mits ze wel de tijd in de gaten houden 😉  

*de klassieke klachten die wij aan zonneallergie weiden komen vaak van een reactie van chemische lichtbeschermingsfilters die in sommige zonnebrandcrèmes zitten. Mocht je hier last van hebben probeer dan de zonnebrandcrème van Pharmos Natur die volledig uit natuurlijke ingrediënten bestaat en daarbij je huid en de natuur (denk aan zwemmen in de zee met zonnebrandcrème) beschermt. Nog een extra bescherming die dit en bovengenoemde producten geven is aan het regenwoud in Ecuador, waar het hoofdingrediënt achiote vandaan komt. Bij elke aankoop van Pharmos Natur Sun Harmony producten wordt het regenwoud meer beschermd.  

Hopelijk heb je er wat aan 😊

Lieve groetjes Laura