Hoe vaak moet ik mij laten masseren voor het gewenste resultaat? Deel 2
Hoe vaak moet ik mij laten masseren voor het gewenste resultaat? Deel 2

Hoe vaak moet ik mij laten masseren voor het gewenste resultaat? Deel 2

Hoe vaak moet ik mij laten masseren voor het gewenste resultaat? Deel 2

Met welk doel ga jij naar een masseur?

Massages hebben veel verschillende positieve effecten op het lichaam, hierdoor zijn er veel verschillende doelen die mensen kunnen hebben om een massage te boeken.

Voor het gemak verdeel ik deze verschillende doelen in 4 categorieën.

ongeacht welk doel je hebt, bij elke massage worden al deze categorieën aangesproken.

Rust in je hoofd, niet meer te veel over dingen nadenken.

Dat je continu aan dingen aan het denken bent, berekenen bent, tellen, opsommen wat je allemaal nog moet doen, piekeren over die ene persoon die jouw zorgen baadt, etc. etc. Dit bericht richt zich meer op dit thema.

Gemiddeld hebben mensen 40.000 tot 60.000 gedachten per dag. Deze gedachten gaan van het ene naar het andere. Soms erg logisch, maar soms ook van de hak op de tak.   Alle gedachten stopzetten is onmogelijk en ik zou het zelf ook helemaal niet willen, maar een beetje meer rust vind ik persoonlijk erg fijn.

De gedachten die we hebben zijn voor ongeveer 98% vaste patronen die via de neurologische ‘’snelwegen’’ hun pad diep geworteld hebben en waarbij ons lichaam bij bepaalde gedachten al automatisch allemaal processen in gang gaat zetten.

Gedachten de baas worden

Om deze diepgewortelde snelwegen de baas te worden, is dagelijkse bewustwording nodig. Het bewust zijn van de gedachten en er op een bewuste manier mee om gaan, zodat ze niet op automatische piloot verder gaan.

Een goede methode is om dagelijks een paar minuten op je ademhaling te letten, deze oefening kan je elke dag steeds iets langer doen, tot jouw gewenste tijd om dit te doen.

Een andere methode is het bewust worden van iets voelen. Ken je dat gevoel dat je even met je ogen dicht in de zon zit en bewust geniet van de zonnestralen die op je gezicht schijnen? Ik zat gister nog zo in de zon en dat is voor mij één van de momenten waar ik helemaal nergens aan denk en alleen maar ben.

Dit kan je ook met massage bereiken door tijdens de massage bewust de massage te ervaren, zonder je hoofd te gebruiken en alleen maar te voelen.

Maar net als met ademhalingsoefeningen heeft het vaak wat oefening nodig om je helemaal bewust te worden. Vaak schieten er in het begin nog steeds gedachten door je hoofd. Laat ze er zijn, maar schenk er geen aandacht aan. Op het moment dat jij je er bewust van bent, ga dan weer terug bewust de massage voelen. Hoe vaker je dit doet, hoe meer je deze bewuste snelweg creëert en je dus automatisch bewuster je gedachten kan controleren.

Zoals ik hierboven al zei, heb je hier dagelijkse oefening voor nodig. Massages zou ik zelf voor dit thema 1x per week aanraden tot je gedachten al rustiger worden. Vraag bij dit thema ook een wat meer ontspannen massage. Een massage die niet te veel gericht is op de spieren, maar meer op de flow, zoals de reset massage, love yourself massage of flow massage die ik aanbied.

Voel je al meer rust in je hoofd, dan kan je de frequenties van de massages verlagen door er langere tijd tussen te laten zitten, naar een regelmaat die voor jou goed voelt.

Lieve groetjes Laura