Hoe vaak moet ik mij laten masseren voor het gewenste doel? Deel 1
Hoe vaak moet ik mij laten masseren voor het gewenste doel? Deel 1

Hoe vaak moet ik mij laten masseren voor het gewenste doel? Deel 1

Hoe vaak moet ik mij laten masseren voor het gewenste doel? Deel 1

Met welk doel ga jij naar een masseur?

Massages hebben veel verschillende positieve effecten op het lichaam, hierdoor zijn er veel verschillende doelen die mensen kunnen hebben om een massage te boeken.

Voor het gemak verdeel ik deze verschillende doelen in 4 categorieën.

ongeacht welk doel je hebt, bij elke massage worden al deze categorieën aangesproken.

Een soepel lichaam

Dat een massage bijdraagt aan een soepel lichaam, is algemeen bekend. Het is dan ook niet gek dat veel mensen die zich stijf beginnen te voelen in hun lichaam, vroeg of laat een masseur opzoeken.

Bij het lichamelijke doel is de vraag of je juist ‘’vroeg’’ of ‘’laat’’ bij de masseur aan komt kloppen. De meeste komen eerder ‘’laat’’. hierdoor heeft het ongemak waarmee ze komen, al enige tijd de tijd gehad groter te groeien en meer aanwezig te zijn.

Doordat dit ongemak groter is, heeft het in het begin meer behandelingen nodig om de kop ingedrukt te worden. De eerste zijn dan meestal ook niet de meest ontspannen massages. Deze massages worden vaak ‘’goed gevoeld’’ en mensen komen erachter dat ze spieren hebben waarvan ze het bestaan niet wisten.

In deze fase is het goed om 1x per week te komen. Soms als het lichaam te veel blokkades en stijve spieren heeft raad ik juist 1x per 2 weken aan, zodat het lichaam iets meer rust heeft tussen de behandelingen.

Ga je al langer naar een masseur en/of zit er niet zo veel vast in het lichaam en ga je naar een masseur om lichamelijk soepel te blijven dan is 1x per maand/ 6 weken een goede regelmaat om bij te houden.  

Thuis

Om je lichaam soepel te krijgen en houden, is een massage in de zoveel tijd natuurlijk niet genoeg. Zelf zal je ook (dagelijks) aan je lichaam moeten werken om het doel te bereiken.

Goede voeding en dagelijkse beweging zijn nodig om op langere termijn gezond te blijven. Vergeet daarbij zeker het rekken en strekken niet 😉 die zijn juist voor het opheffen van de blokkades in het lichaam erg belangrijk.

Met welk doel kom jij voor een massage?

–    Soepel lichaam
–    Hoofd leegmaken
–    Energie blokkades opheffen
–    Een verwenmoment
–    Anders

Als je wilt, laat het me weten in een reactie hieronder 😊

Lieve groetjes Laura