Hoe vaak een massage voor het gewenste doel? Deel 4
Hoe vaak een massage voor het gewenste doel? Deel 4

Hoe vaak een massage voor het gewenste doel? Deel 4

Hoe vaak een massage voor het gewenste doel? Deel 4

met welk doel ga jij naar een masseur?

Massages hebben veel verschillende positieve effecten op het lichaam, hierdoor zijn er veel verschillende doelen die mensen kunnen hebben om een massage te boeken.

Voor het gemak verdeel ik deze verschillende doelen in 4 categorieën.

ongeacht welk doel je hebt, bij elke massage worden al deze categorieën aangesproken.

Opheffen van blokkades

Het laatste ‘’doel van de massage’’ die ik zal beschrijven is het opheffen van blokkades. Hiermee bedoel ik ook het creëren van een doorstroom van creativiteit, de connectie met je essentie, de energie die door je heen stroomt en een bewustere en succesvollere jij.

In een van zijn inspirerende filmpjes verteld Robin Sharma over zijn 2×90 protocol. Robin Sharma is iemand die mensen inspireert met zijn tips, succesvol te worden in dat wat zij doen. Of dat nou een bepaald beroep is of een liefdevol persoon worden. De meeste inhoud van dit bericht is dan ook afkomstig van zijn filmpje.

Standard operating procedure (SOP)

In zijn filmpjes spreekt Robin Sharma vaak over standard operating procedures ofwel standaard operatieprocedures die geïnstalleerd zijn in onze dagelijkse/wekelijkse gewoontes.

Eén van zijn standaard operatieprocedures is dat hij 2x per week een 90 minuten massage boekt en dit ook zijn volgers leert om te doen. De mensen die deze SOP in hun wekelijkse routine aanbrachten merkte een dramatisch effect in mentale helderheid, productiviteit, verbeterd immuunsysteem. Ze voelde zich energieker en gelukkiger.

Als jij je energieker en gelukkiger voelt. Je helderder en productiever bent, straal je optimisme uit en word je creatiever. Je wordt meer vindingrijk en je durft meer, waardoor je ook welvarender kan worden.

Als je beter weet, kan je beter doen

Als je mentaal helderder wordt, word je bewuster in wat je doet. Als je bewuster bent van wat je doet, kan je betere keuzes maken. Als je betere keuzes kunt maken, zie je betere resultaten.

Door betere dagelijkse keuzes te maken en gewoontes te creëren, wordt je leven makkelijker en over het algemeen beter. Kleine, onbelangrijk lijkende, keuzes leiden bij langere tijd consequent uitvoeren naar verbazingwekkende resultaten.

Het maken van betere keuzes in een dag, zorgt ervoor dat je dag beter wordt. Door dit dagelijks te doen, veranderen deze goede dagen in goede weken. Goede weken veranderen in goede maanden en zo verder.

Weerstand

2x 90 minuten massage inboeken is niet niks. Het is een grote investering qua tijd en geld. Veel mensen die deze SOP voor het eerst horen, bieden weerstand tegen het idee en vinden het zichzelf niet waard.

Dat is volledig normaal. Maar alle nieuwe ideeën krijgen in het begin te maken met weerstand. Iets wat nieuw is, kan je onzeker of zelfs bang maken.

Door het juist te proberen, kom je er achter wat het voor jou kan doen en of het bij je past of niet.

Deze investering in jezelf levert je, zoals hierboven genoemd, mentale helderheid, productiviteit, verbeterd immuunsysteem, meer energie en een gelukkiger leven.

Wanneer je dit ervaart, kan je ook beter aan jezelf werken, betere standaard keuzes in je routine toevoegen en daardoor succesvoller worden in dat wat jij doet.

Niet alleen massage

Door alleen de massages te boeken, kom je er natuurlijk niet. Je voelt je beter en gelukkiger, maar alleen door aan jezelf te werken kan je ook de succes behalen die er mee verbonden staat.

De filmpjes en boeken van Robin Sharma coachen je naar een succesvollere jij, daar is deze SOP alleen maar een deel van.

Experiment met jezelf

Robin Sharma roept iedereen, die dit filmpje ziet, op een experiment met zichzelf aan te gaan. Door voor 30 dagen 2x een 90 minuten massage in te plannen. Wat zal het jou opleveren als je deze SOP in je wekelijkse routine inplant?

Ik verwacht van niemand dit experiment ook echt te doen. Zelf heb ik het ook nog niet gedaan. Daarvoor ben ik nog steeds opzoek naar een masseur die bij mij past. Maar mocht je wel dit experiment met jezelf aan willen gaan, dan wil ik daar financieel graag aan bijdragen.

Als jij dit experiment wilt doen en dus bij mij 8x een 90 minuten massage in 30 dagen boekt, dan wil ik daar financieel graag aan bijdragen. Stuur mij een e-mail met wat en wanneer je het graag wil, dan zorg ik voor een passende korting.

Als je dit experiment doet, is het raadzaam om ook andere filmpjes van Robin Sharma of andere inspirerende leraren te volgen. Wijd deze maand dan ook echt aan het groeien van jezelf, en maak er een reset maand van. Je zou tegelijk ook de 45 dagen durende resetcursus* van mijn broer kunnen doen om je leven positief te veranderen.

Lieve groetjes Laura Koning

*Deze cursus kan je gewoon thuis doen, je hoeft er nergens voor heen. Elke dag krijg je via je e-mail een vraag, een les en een opdracht die jou helpen jezelf beter te leren kennen, goede gewoontes aan te leren en bewuster met je leven om te gaan. Voor meer informatie over deze resetcursus, neem contact met mij op.

The 2 massage protocol – Robin Sharma