Motivatie
Motivatie

Motivatie

Hallo allemaal 😊

Afgelopen anderhalf jaar is heel anders gegaan dan ik me ooit had kunnen voorstellen. In Juni 2019 werd het plan geboren dat ik samen met mijn broertje in Oostenrijk een B&B zou beginnen. De eigenaren van het huis waren blij met ons enthousiasme en meerdere keren per maand reed ik 3 uur vanuit Zwitserland naar het Lechtal waar wij heen zouden verhuizen, om alles te regelen.

Ik heb talloze gesprekken gehad over de waarde van mijn diploma’s in Oostenrijk, over boekhouding, over de regels waar het gebouw aan moest voldoen, een bedrijf beginnen enzovoort enzovoorts. De motivatie om naar Oostenrijk te verhuizen was groot. De contracten werden opgesteld en steeds bespraken we de inhoud ervan. Door de 3 maanden opzeg termijn van mijn woning en praktijk, had ik al ruim van te voren om zekerheid van de eigenaren gevraagd dat we echt naar het huis konden verhuizen.

Met kerst 2019 zaten we weer met de eigenaren aan tafel, we bespraken wat in het gebouw aanwezig moest blijven en wat eventueel weg kon. De verhuizing was al geregeld, bijna alles was al in dozen gepakt. Met nog 2 weken te gaan voor de verhuizing, inclusief één week geplande vakantie met de familie, kreeg ik opeens een heel onverwacht telefoontje. De neef van de eigenaar wilde terugkeren naar het Lechtal en kreeg daarom het huis waar wij heen zouden verhuizen tot zijn beschikking. Gelukkig mocht ik nog wel tijdelijk mijn spullen in het gebouw herbergen maar wij waren niet meer welkom..

Dan staat de wereld even stil.. Waar ga ik nu heen? Wat moet ik nu doen? Hoe moet ik de verhuizing op zo’n korte termijn veranderen? 2 weken later moest ik namelijk gewoon volgens afspraak mijn woning en praktijk opleveren. De week vakantie was helaas niet zo ontspannen als die had moeten zijn. Ik moest alle dozen nu opnieuw inpakken en alle spullen indelen naar: 1) direct nodig en 2)kan ik een paar maanden zonder. Helemaal in mijn eentje met nog een lieve dochter om te verzorgen, was dat niet een makkelijke tijd.

Na een week bij mijn broertje in Oostenrijk te hebben gewoond, besloot ik terug te gaan naar mijn ouders in Nederland. Daar begon toen de ellende met Corona. Ik wist totaal niet wat ik wilde in mijn leven, hoe ik nu verder moest en hoe ik mijn situatie op zou lossen.

Een paar maanden later vertelde mijn moeder haar zorgen aan de osteopaat, terwijl ze een behandeling van hem kreeg. Hij wilde mij wel helpen en bood mij zijn ruimte aan om in te kunnen masseren. Ik herwon mijn kracht en ging met nieuwe moed weer aan de gang. Ik maakte een folder en mijn eigen website. Het gaf me weer nieuwe energie en daardoor besloot ik in augustus mijn eigen praktijk te openen in Almkerk. We haalden mijn bezittingen uit Oostenrijk en met nog meer motivatie ging ik nog harder aan de slag om weer nieuwe folders te maken, de website te verbeteren en mijn ruimte in te richten.

Ik verwachtte niet dat ik al meteen van mijn praktijk zou kunnen leven, dat zou naïef zijn, maar ik weet wel dat corona me tegenwerkte. Veel mensen hebben hun adressen al en de mensen die nog niet naar een masseur, pedicure, manicure etc. gaan, vinden deze tijd ook niet de beste tijd om daarmee te starten.

Toch bouwde ik langzaam maar zeker een klantenbestand op. De meeste mensen die bij mij een behandeling ondergingen, waren terugkomende klanten. Het was fijn om te zien dat mijn agenda zich steeds meer begon te vullen, maar toen kwam de lockdown.

Tijdens de lockdown kwam ikzelf tot een shutdown. Ik schakelde mijzelf een soort van uit. Ik bracht veel tijd door met mijn dochter en besteedde geen aandacht meer aan mijn praktijk. Ik wachtte tot ik weer mocht behandelen, maar dat bleef steeds uit. Op het moment dat ik dan eindelijk weer aan de gang mocht schreef ik een korte nieuwsbrief en was ik oprecht weer blij om behandelingen te mogen geven, maar ik had geen energie meer om opnieuw op te starten.

De motivatie was op. In een jaar was ik al zoveel omgeschakeld, dat het mij even niet meer lukte. Alle behandelingen, heb ik met liefde gegeven, maar niet hoe ik het in mijn hoofd had. Ik wilde al lange tijd mijn concept afmaken, maar ik kon mijzelf er niet meer toe brengen. Ik wilde nieuwsbrieven schrijven, maar mijn inspiratie was op.

Ik wil jullie juist meer service bieden, maar in de plaats daarvan dook ik in het makkelijke en liet het maar over mij heen komen. Juist de tijd vanaf de lockdown tot nu heb ik als moeilijk ervaren. Juist de tijd vanaf de lockdown tot nu, heb ik mij vooral op andere dingen gericht dan mijn praktijk.

Maar nu is het weer tijd voor nieuwe verandering. Ik wil weer ECHT beginnen. Ik wil weer bezig met waar ik mee begonnen was, ik wil mijn creativiteit weer uiten. Ik wil mijn website af en beter maken. Ik wil mijn behandelingen uitbreiden. Ik WIL weer. De  motivatie is weer terug en dat gaat alleen maar ten goede van mijn service.

Om mijn motivatie te uiten, zal ik tot 27 mei bij iedere massage van 60 minuten, 30 minuten extra chakra cleaning uitvoeren. De totale behandeling duurt dus 90 minuten!

Chakra cleaning is een techniek waar ik mij de afgelopen maanden in ben gaan verdiepen. Wij zijn meer dan alleen ons stoffelijke lichaam. Vooral in deze tijd kan ons spirituele lichaam deze aandacht extra goed gebruiken. Ik zie jullie dan ook graag tegemoet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *