Hotstone alleen wellness?
Hotstone alleen wellness?

Hotstone alleen wellness?

Bij elke bedrijf waar ik als masseur gewerkt heb, hadden ze een ander ritueel bij de Hotstone massage. In Nederland legden we bijvoorbeeld de stenen op de rug, terwijl we de benen masseerde. Daarna legden we de stenen op de benen en masseerden we de rug. Zo werd het hele lichaam afgewerkt. In Zwitserland masseerden we echt alleen met de stenen, zonder ze op het lichaam te plaatsen. Door het werken met de producten van ESPA leerde ik om de Hotstone massage meer een flow te geven met handelingen die er voor zorgde dat ik niet elke paar minuten het contact met het lichaam los moest laten om nieuwe stenen te pakken.

Dat velen geloven dat de Hotstone massage alleen een wellness behandeling is, komt voort uit het feit dat in veel bedrijven Hotstone als een zachte massage gegeven wordt. Ik hoor het mijn collega in Adelboden nog zeggen dat een Hotstone massage zacht moet zijn. “Je kan helemaal niet stevig masseren met stenen, want je voelt niets..’’, maar daar heeft hij geen gelijk in.

Zelfs door de stenen heen voel je de structuren die zich in de huid bevinden, je voelt zelfs welke spieren gespannen zijn en wanneer ze zich ontspannen. Door de warmte die de stenen geven, staan je spieren namelijk meer open voor de druk van de massage en doordat de stenen hard zijn, kan ik tot veel dieper doordringen. Het resultaat is dat je met een veel ontspannener gevoel naar huis gaat.

Je spieren ontspannen beter, stress vermindert, je kan jouw hoofd beter leegmaken, je kunt er beter van slapen, je pijn vermindert, je bloedcirculatie wordt bevorderd waardoor organen ook weer beter gaan werken en je kan lekker genieten van de warmte.

Redenen genoeg om het een keer uit te proberen denk ik 😊