Hoe belangrijk ben jij?
Hoe belangrijk ben jij?

Hoe belangrijk ben jij?

Hoe Belangrijk ben jij?

Een meisje van ongeveer 15 jaar kwam bij mij voor een massage in het Kulm hotel in st. Moritz, Zwitserland. Het eerste wat ze zei toen ze binnen kwam was “Ik kom in de plaats van een vriendin. Zij moest ineens naar huis in haar privé jet, tja zo gaat dat in onze families.”

Dat kan wel waar zijn, want ik denk dat de helft van de hotelgasten daar wel een vliegtuigje in bezit hebben en daardoor zullen ze zich vast wel belangrijk voelen.

De massage was ik maar net begonnen toen haar telefoon ging. Ik vroeg haar of ik haar even de telefoon mocht geven, zodat ze die op vliegtuigmodus kon zetten zodat we niet nog een keer gestoord zouden worden tijdens de massage. Ze keek mij geschrokken aan en schreeuwde bijna “NEE! Je moet mij mijn telefoon geven, misschien is er iets gebeurd wat ik moet weten. “ okee.. maar dat gaat wel van de tijd af, na haar had ik weer een andere massage.  

Ze nam de telefoon op en het bleek te gaan over een cadeau of verjaardagsfeest. 10 minuten later mocht ik weer verder masseren. 10 minuten van de tijd af, omdat ze bang was iets te missen. Al op die leeftijd was ze te onmisbaar om te kunnen genieten van een massage. Ze wordt toch niet zoals die andere gast die ik ook in hetzelfde hotel gemasseerd heb? Diegene die in beide handen een andere telefoon had en half append lag te “ontspannen”.

Veel van ons hebben ons sympathisch zenuwstelsel, ofwel onze vechten en vluchten stand, bijna continu aan staan. We zijn met veel dingen tegelijk bezig, we moeten dingen regelen, we moeten elk bericht lezen en beantwoorden (en ook nu meteen!). De taken stapelen zich op, zonder dat we echt de tijd krijgen om tot rust te komen.

We voelen ons te “belangrijk” om even voor ons zelf te zorgen. Om even dat ontspan momentje te pakken, om even “nee” te zeggen tegen de wereld om ons heen en gewoon even naar binnen te keren. Niemand is belangrijk genoeg om zichzelf weg te cijferen. Ons systeem, ons lichaam en ons hoofd heeft af en toe echt rust nodig. We kunnen niet 24/7 bereikbaar zijn, we kunnen niet elk moment gestoord worden.

Plan daarom tijd voor jezelf in, minstens één keer per week echt een uurtje voor jezelf (meer is natuurlijk beter 😉) Ga lekker ontspannen, ga in bad, ga iets doen waar je echt blij van wordt en waardoor je weer gaat stralen. Doe die sport die jij leuk vindt, spreek met de mensen af die jou energie geven. Ga vissen, mediteren, heb plezier en denk even aan niks anders en heel belangrijk: doe je telefoon uit.

Jij bent te belangrijk om “belangrijk” te zijn!

Wil je een keer echt ontspannen? De Conscious Mind Massage is er echt op gefocust om de diepe ontspanning te bereiken. Door een korte ademhalingsoefening en visualisatie help jij jezelf beter in de ontspanning en tot rust komen. Voeg daar het voetkompres en het geluid van mijn klankschaal en de Tingsha’s aan toe en je gaat helemaal relaxed naar huis.