Een Mama
Een Mama

Een Mama

Een mama

Voor de meeste van ons is vandaag een feestelijke dag. Een dag waarbij we onze moeder wat extra aandacht geven. Een dag waarbij we onze moeder mee uit eten nemen en ze voor een keer echt zelf niet hoeft te betalen 😉 een dag waarbij je jouw moeder een mooi cadeau geeft, of zelfs dat je als moeder van een kleiner kind verrast wordt met een verrassing van je kind die eigenlijk nog te klein is dat zelf te bedenken, maar met iemand anders een plannetje gesmeed heeft. Nalani vraagt bijvoorbeeld al de hele week fluisterend (waar ik bij ben) of het al Moederdag is.  

Maar toch zijn er velen die deze dag ook juist minder fijn ervaren. Misschien mis jij je moeder omdat ze er niet meer is, misschien mis jij een moeder omdat je die nooit hebt gehad of misschien had jij al moeder willen zijn maar is dat (nog) niet gelukt.

Als jij iemand bent waarvoor Moederdag een zwaardere dag is, wees dan niet te hard voor jezelf. Het is maar een dag, net als andere. Doe vandaag iets voor jezelf, iets waar je blij van wordt. Het is een mooie dag, ga naar buiten en geniet van de zon.

Persoonlijk geloof ik dat wij als zielen ons leven uitkiezen met de bijbehorende obstakels om er onze lessen uit te halen. Om als ziel te groeien gaan we naar deze aardse school. Een collega in Adelboden zei me ooit toen ik haar vroeg of ze het niet moeilijk vond dat ze geen kinderen had ‘’ik heb het wel moeilijk gevonden, maar nu geloof ik dat het dit leven niet nodig was. Ik denk dat ik het hebben van kinderen al afgesloten heb in mijn vorige levens. Dit leven heeft andere lessen voor mij.’’

Ik vind dit een mooie gedachte. Als jij je moeder mist, zullen jullie als zielen weer verenigd worden. Als je juist een slechte band hebt met jouw moeder, hebben jullie dit als zielen misschien afgesproken. Als je al de leeftijd van een kind krijgen ontgroeid bent en je nog geen ouder hebt mogen zijn, dan was dit in dit leven niet zo bedoelt.

In de boeken Zielenreis en Zielsbestemming beschrijft Dr. Michael Newton de tijd/het gebied tussen levens in, die hij per ongeluk ontdekt heeft tijdens hypnose sessies met cliënten. Deze kijk op het leven geeft veel meer rust, omdat alles wat we beleven in ons leven, levenslessen zijn waar we van kunnen leren. Af en toe verdrietig zijn hoort bij het leven, maar maak er jouw groeimoment van.

In dit interview vertelt Dr. Michael Newton over hoe hij dit dus per ongeluk ontdekt heeft.

En als Moederdag wel een feestelijke dag voor je is, dan wens ik je een hele fijne Moederdag 😊

Lieve groetjes Laura