Een fijn 2022 iedereen :)
Een fijn 2022 iedereen :)

Een fijn 2022 iedereen :)

Wat een heerlijke dag om het nieuwe jaar te beginnen.

Zonder de wekker te zetten, waren het de zonnestralen die mij deze morgen wakker maakte. Uitgerust en met een stralend gezicht kwam Nalani mij een goedemorgen knuffel geven en zei ze bij het horen van het vuurwerk dat gister nog niet afgevuurd was ‘’ik vind vuurwerk leuk hè?!”(nadat ik gister snel met haar naar binnen moest en zelfs de rolluiken dicht moest doen omdat ze wilde dat het stopte)

Zonder ook maar iets op de agenda te hebben staan, brachten we samen onze dag door waarbij de start van onze goede voornemens niet werd vergeten 😉 Ik ben benieuwd wat het nieuwe jaar ons zal brengen.

Net als alle voorgaande jaren, zal ook dit jaar vele veranderingen teweeg brengen. Het zal mooie en minder mooie dagen hebben. Je zal nieuwe mensen leren kennen en andere los laten. Je zal mooie dingen bereiken en ook telleurstellingen moeten verwerken. Elke dag heeft nieuwe uitdagingen en het is maar net hoe jij ermee om gaat.

Een inspirerend verhaal uit India gaat over het leven met veranderingen.

Toen er een rijke man overleed, liet hij al zijn bezittingen na aan zijn twee zoons. Deze zoons besloten hun eigen weg te gaan en verdeelde de erfenis fiftyfifty. Nadat alles verdeeld was, vonden ze een klein pakketje dat hun vader goed verborgen had gehouden. In het pakketje vonden ze twee ringen. De ene was een waardevolle diamanten ring en de andere was maar een gewone zilveren ring die maar een paar roepies waard was.

De oudere broer ontwikkelde hebzucht en wilde de duurdere ring hebben. Hij vertelde zijn jongere broer dat deze ring van generatie op generatie overgedragen werd en dat hij deze daarom zou nemen omdat hij de oudste was. De jongste was er tevreden mee, glimlachte en nam de zilveren ring.

De jongere zoon snapte wel dat zijn vader zo’n dure ring zou verstoppen, maar waarom verstopte hij die normale zilveren ring? Hij deed zijn ring af en begon hem grondig te onderzoeken. Hij vond het geschrift erin staan ‘’ook dit zal veranderen’’ en bedacht zich dat dit waarschijnlijk de mantra van zijn vader was.

Beide zoons leefde hun leven met de ups en downs die het leven bied. De oudere broer was altijd blij als de lente kwam. Hij voelde zich welvarender, maar hij verloor zijn mentale evenwicht en ontwikkelde hebzucht en gehechtheid. Toen de goede fase wegebde en de winter naderde, werd hij depressief en angstig. Hij had medicijnen nodig om te kunnen slapen, maar die hielpen niet en weer verloor hij zijn balans.

Zijn jongere broer genoot van de lente, maar herinnerde zich het motto van zijn vader ‘’ook dit zal veranderen’’. Hij hechte zich niet aan de omstandigheden, maar genoot zolang het duurde. Toen de verandering kwam en de omstandigheden slechter werden, keek hij er niet van op en bedacht weer ‘’ook dit zal veranderen’’. Alle ups en downs nam hij zoals ze waren, hij leefde gelukkig door alle omstandigheden heen en behield zijn balans.

Gelukkig zijn heeft niks te maken met goede omstandigheden, gelukkig zijn is het leven in het hier en nu en het accepteren zoals het is, wetend dat alles weer zal veranderen voor betere en mindere tijden.

Maak er een mooi jaar van, geniet van elke dag en leef naar je doel toe.

Wil jij lekker genieten in het nieuwe jaar? tot 14 januari kunnen mijn nieuwsbrieflezers hun massages upgraden met een korte gezichtsreiniging en Aloe Vera massage voor 8,- extra. Ben jij nog geen nieuwsbrieflezer? meld je hieronder aan.

Een heel fijn 2022 gewenst allemaal 😊

Subscribe to our newsletter!