De week van de teek
De week van de teek

De week van de teek

Er is bijna niks wat fijner is dan gewoon lekker in de natuur te zijn. Of je nou van het strand houdt, de bossen, de bergen, de weides. Zolang het maar natuurlijk is, voel je je al veel beter.

De lucht is er frisser, het lawaai is er minder en je hebt even een moment die tijdloos aanvoelt, als je even niks gepland hebt natuurlijk 😉

Dus trek je wandelschoenen aan, of als je zo iemand bent als mij juist uit, en ga er lekker op uit met je man/vrouw, kinderen en/of honden.

Maar hoe fijn het ook is in de natuur, het kan heel vervelend uitpakken als je thuiskomt met een ongenode gast. Het is de week van de teek en daarom heeft dit kleine diertje afgelopen week extra aandacht gekregen.

Gelukkig zijn niet alle teken besmet met ziekten, daarvoor moeten ze eerst een gastheer gehad hebben die ziektes of bacteriën bij zich droeg. Maar het risico om ziektes van teken te krijgen, wil je natuurlijk zo veel mogelijk beperken.

Teken komen veel voor in bossen, weides maar ook gewoon in de achtertuin. Ze kunnen goed lopen en klimmen en blijven net zolang in de stuiken zitten tot er een dier of mens langskomt waar hij op mee kan liften. Het is onmogelijk om altijd overal op te letten, daarom kan het maar zo voorkomen dat je ’s avonds een teek op je been, lies of oksel ziet zitten.

Gelukkig zijn er middelen die helpen te voorkomen dat je ziek wordt van een tekenbeet. Een voorbeeld hiervan zijn de pitten van de speciale Carica papaja. Deze Papaja’s zijn klein en groeien in de bergen. Ze bevatten speciale spijsverteringsmosterdoliën die de bescherming laag van de borrelia bacterie open splitsen, waardoor het krijgen van de ziekte van Lyme voorkomen kan worden.

Een tip is om tijdens de periode dat teken actief zijn, dagelijks een paar van deze pitten te kauwen en te slikken. Zodat als je onverwachts gebeten wordt, je al de hulp in jouw lichaam hebt die deze bacteriën onschadelijk maken.

Deze Carica papaja pitten zijn niet alleen maar goed tegen teken, ze zijn bijzonder in hun aard en helpen ons om onze gezondheid te ondersteunen.

Benieuwd naar wat de Carica papaja nog meer voor je kan doen om je fris en vitaal te voelen, lees dan verder.