De week van de overgang
De week van de overgang

De week van de overgang

De overgang, gelukkig heb ik hier nog geen last van, maar uiteindelijk krijgen vroeg of laat alle vrouwen hier mee te maken. Volgende week is het de week van de overgang (11 tot 17 april) en daardoor krijgt dit onderwerp nu extra aandacht.

In deze voor vele vrouwen vervelende periode, verandert er van alles in het lichaam. Eierstokken gaan anders werken, de vruchtbare periode zal eindigen en de hormoonhuishouding veranderd.

Vele klachten zoals de bekende opvliegers, problemen met slapen, nachtelijk zweten, stemmingswisselingen, depressiviteit, prikkelbaarheid, migraine, een droge huid en nog veel meer kunnen gaan opspelen.

Naast deze fysieke klachten, kunnen er ook gebeurtenissen in je leven plaatsvinden die je op emotioneel vlak treffen. Misschien gaan je kinderen wel het huis uit, verander je van werk of je partner zou al minder kunnen gaan werken.

Deze klachten en veranderingen in het leven kunnen stress opleveren, waardoor de klachten en de emoties juist weer erger kunnen worden. Door de emoties en de opvliegers wordt slapen lastiger, waardoor je minder uitgerust bent, waardoor je meer prikkelbaar wordt, waardoor de emoties en de opvliegers weer erger worden.

De meeste vrouwen zorgen in hun leven voor andere. Ze hebben kinderen, ze zorgen voor familieleden, werken in de zorg etc.

In deze periode zouden jouw eventuele kinderen, gemiddeld gezien, al oud genoeg zijn om op eigen benen te kunnen staan, je laat jouw ‘’mamahersenen’’ los, nu ben jij aan de beurt.

Als het lijkt dat jouw leven op zijn kop staat, dan is het fijn om even pas op de plaats te maken en terug te gaan naar de basis. Wie ben ik en wat wil ik?

Massage kan je daarbij helpen. Door even tijd voor jezelf te maken, stap je al uit je dagelijkse routine. Alleen al het gaan liggen op de massagetafel geeft je het gevoel dat je even helemaal niks hoeft. Nu wordt er voor jou gezorgd.

Een massage kan je ontspanning brengen waardoor je weer beter kunt gaan slapen, waardoor je hoofdpijnen verlichten en eventuele depressieve of sombere gevoelens verminderen.

Tijdens een massage maak je weer contact met jouw lichaam. Hoe voelt het nou? Wat wil mijn lichaam mij vertellen? Zijn er weggedrukte emoties van vroeger die nu boven komen? Dan kan je er zelf voor kiezen of je er klaar voor bent om er mee aan de slag te gaan.

Wat er ook allemaal gebeurt, hoe rot het ook voelt, weet dat deze periode weer over gaat! Alles wordt weer rustiger en stabieler. Maar tot het zover is, gun jezelf de aandacht, gun jezelf ontspanning.

Tot het einde van deze maand kan je nu bij mij een massage boeken waarbij je na de massage een flesje met 200ml olie mee naar huis krijgt met hoogwaardige oliën. De olie meng ik zelf en bestaat naast de biologische witte sesamolie uit de Bulgaarse roos, tuberoos, lavendel en geranium.  

Deze combinatie helpt te kalmeren en opvliegers te verminderen.  

Ben jij geen vrouw in de overgang, maar ken je wel iemand die jij een massage cadeau wilt geven? Ik heb sinds kort nieuwere, mooiere en luxere cadeaubonnen beschikbaar

Lieve groetjes Laura