Durf jij uniek te zijn?
Durf jij uniek te zijn?

Durf jij uniek te zijn?

Jaren geleden had ik een keer met iemand een gesprek. Het gesprek was voor mij zo onbegrijpelijk dat ik het zelfs nu niet helemaal snap.

Toen ik op vakantie was, in de tijd dat ik mijn haren zwart geverfd had, was ik in de buurt van iemand die ik uit mijn kindertijd kende. Ik bedacht me dat het misschien leuk was om weer een keer met elkaar wat af te spreken, maar hij wilde niet met mij gezien worden.   

Een beetje teleurgesteld en ontdaan ging ik met hem het gesprek aan. Het kwam erop neer dat hij niet gezien wilde worden met iemand die niet ‘’normaal’’ was. Ik vroeg hem “Maar al was het wel normaal? Als de hele wereld gothic zou zijn, zou jij dan ook jouw haren zwart verven?” Het antwoord dat hij gaf shockeerde mij. Hij zei namelijk dat als de hele wereld gothic zou zijn, hij inderdaad ook zijn haren zwart zou verven.  

In deze gedachtegang kan ik niet mee, waarom zou je iets doen alleen omdat een ander het doet? Heb jij dan geen mening? Ben jij dan niet belangrijk genoeg om voor jezelf uit te maken wie jij bent? Ik ben al apart sinds mijn geboorte, dus dat ben ik ondertussen wel gewend. Maar dat iemand zichzelf zou veranderen omdat de samenleving dat doet, vind ik toch een beetje raar.

Dat veel mensen het ‘’normaal zijn’’ erg belangrijk vinden, is toch wel gebleken. De afgelopen 2 jaar is het ‘’normaal’’ drastisch veranderd en toch ging iedereen erin mee. Zo snel kunnen meningen veranderen, zo snel kunnen moralen veranderen. Wat 2 jaar geleden nog ondenkbaar was, is nu de normaalste gang van zaken. Wat er 2 jaar geleden als onverklaarbaar werd gezien, wordt nu als vanzelfsprekend verwacht.  

Vanaf vandaag zullen op veel plaatsen mensen medisch gediscrimineerd worden. Je moet meedoen met iets waar niet de hele bevolking het mee eens is. Er wordt van jou verwacht dat je jouw vrije wil aan de kant zet, om mee te doen aan wat binnen 2 jaar “normaal” is gaan heten.

Duizenden jaren van evolutie negeren wij door te geloven dat een spuit krachtiger is dan het immuunsysteem dat we gekregen hebben van god/de natuur/de bron. We zorgen niet beter voor onszelf, maar vertrouwen volledig op een prik die nog geen enkele garantie biedt. Mensen met vaccins kunnen volgens de berichten nog steeds andere besmetten en/of zelf ziek raken.

Dus waarom mag je zo meteen wel naar binnen als je het vaccin hebt terwijl je nog even besmettelijk bent, maar een gezond mens zonder prik mag dat niet?

Laatst zag ik bij de ingang van een gebouw de oproep om alleen het gebouw te betreden als je voldoet aan de 3 g’s: gevaccineerd, getest of genezen. De belangrijkste waren ze denk ik vergeten: Gezond.

Of je nu (on)gevaccineerd, (on)getest bent. Of jouw huid nou rood, blauw, zwart of wit kleurt is. Al ben je groot of klein. Al heb je lang haar of is het kort, al ben je ‘’normaal” of (een beetje) vreemd.  Jij bent en blijft welkom. Ik discrimineer niet 😊

Om even in de positieve sfeer te blijven dat iedereen gelijk is en dat jij alles kan zijn wat je wilt, als je maar je hoofd ertoe kan zetten, heb ik hier een nummer van een inspirerende zanger, waarbij juist de tekst extra aandacht verdient.