5 redenen waarom een gezichtsbehandeling ook voor mannen belangrijk is.
5 redenen waarom een gezichtsbehandeling ook voor mannen belangrijk is.

5 redenen waarom een gezichtsbehandeling ook voor mannen belangrijk is.

5 redenen waarom een gezichtsbehandeling ook voor mannen belangrijk is.

Dat gezichtsbehandelingen populair zijn bij vrouwen is al wel bekend, maar steeds meer mannen ondervinden de voordelen van het ondergaan van een gezichtsbehandeling. Of je nou op kantoor werkt, in de bouw of als boer op het land, goed voor jezelf zorgen geeft jou een betere uitstraling, je huid ziet er gezonder uit en daardoor gaat jouw eigenwaarde ook weer omhoog.

Verschillende onderzoeken wijzen uit dat verzorgde mannen als succesvoller en aantrekkelijker gezien worden. Niet alleen door het andere geslacht, maar ook andere mannen zien verzorgde mannen als sterk en succesvol.

Zelf dagelijks jouw gezicht reinigen en verzorgen doet al heel veel, maar hier beschrijf ik 5 redenen waarom regelmatig een gezichtsbehandeling in te plannen jouw huid een boost kan geven.

1. Diepere reiniging

Mannen hebben een ruwere huid en produceren meer talg en zweet. De al grotere poriën van mannen kunnen hierdoor sneller verstopt raken. Puistjes en mee-eters zijn dan snel gevormd.

Tijdens een gezichtsbehandeling wordt de huid grondig gereinigd. Eventueel met behulp van stoom worden poriën geopend, waardoor het vuil beter verwijderd kan worden. Door dit regelmatig bij te houden, blijft jouw huid beter in balans en zal je minder last hebben van oneffenheden.

2. Verwijderen van dode huidcellen

Door het scrubben van de huid worden dode huidcellen verwijderd en krijgt jouw huid een betere kleur. Door constante celdeling van de huid, ontstaan er genoeg cellen die jouw huid dof kunnen maken. Daarnaast kunnen opgehoopte dode huidcellen ervoor zorgen dat haartjes na het scheren gaan ingroeien.

Doordat mannen graag weinig producten willen met snelle en perfecte werking, schiet de huid scrubben er vaak bij in. Doordat hier tijdens een gezichtsbehandeling voldoende aandacht aan besteed wordt, ziet de huid er na een behandeling weer gezonder uit en heb je bij de volgende scheerbeurt minder last van ingegroeide haartjes.

3. Het verantwoordelijk verwijderen van puistjes en mee-eters.

De meeste mensen die ik ken hebben wel eens een puistje uitgedrukt. Door methoden die vaak thuis gebruikt worden, kunnen langdurige beschadigingen aan de huid ontstaan. Tijdens een gezichtsbehandeling wordt dit professioneel aangepakt en zullen de kansen op beschadigingen beperkt blijven. Door het verwijderen van puistjes en mee-eters worden de poriën kleiner en minder zichtbaar.

4. Ontspanning

Gezichtsbehandelingen voor mannen zijn zeker niet betuttelend. We weten immers dat de meeste mannen hier niet van houden. Maar door stevigere massage elementen toe te passen kom je wel even tot ontspanning. Even alles van je afzetten en nergens aan hoeven denken. Er wordt wel voor je gezorgd en jij moet even helemaal niks.

Tijdens de langere gezichtsbehandelingen van 90 en 120 minuten zitten ook lichaamsmassages van benen en eventueel de rug inbegrepen.

5. je leert jouw huid beter kennen 

Door de kennis van de schoonheidsspecialiste, leer jij jouw huid beter kennen en kan je geadviseerd worden over het verzorgen van jouw huid. Door thuis jouw huid dagelijks te verzorgen, bouw je verder aan wat we tijdens de gezichtsbehandeling begonnen zijn. Het verbeteren van jouw natuurlijke uitstraling, zodat jij met een goed gevoel dagelijks in de spiegel blijft kijken.

Bonus: Aloë Vera 

Aloë Vera is een intelligente adaptogene plant die jouw huid dat biedt wat het nodig heeft. Doordat het zichzelf aan kan passen zijn de mogelijke werkingen op jouw huid heel divers.

Pharmos Natur heeft jarenlang onderzoek gedaan naar waar de Aloë Vera het beste groeit en waar zij de meeste werkstoffen ontwikkelen. Hierdoor ben ik in de mogelijkheid Aloë Vera bladeren van exclusieve kwaliteit te gebruiken in mijn behandelingen.

Hoe vaak?

In een ideale wereld, kom je elke 4 tot 6 weken voor een gezichtsbehandeling. Dit is echter een richtlijn en je kan deze naar jouw wensen en mogelijkheden aanpassen. Voor het beste effect voor je huid, creëer jij thuis een dagelijks verzorgingsritueel om de effecten van de gezichtsbehandelingen langer in stand te houden.