I Quende
Massages

Massages

Individuele massageMagnesium restoreInnerlijke rustLomi LomiHotstone massageKruidenstempel massage

Ben jij er klaar voor om gemasseerd te worden?

Sta jij open voor massage? geloof jij dat massage jou kan helpen bij jouw klachten? dan ben jij er klaar voor om een massage te ontvangen. Ga jij ervan uit dat het ”toch niet zal werken” of houd jij er niet van om aangeraakt te worden? Dan is het waarschijnlijk (nog) niet iets waar jij je beter van gaat voelen en kan je beter eerst een andere behandeling uitproberen.

In het oude Hawaii had iedereen in het dorp een bepaalde taak. Niemand was belangrijker dan de ander, en niemand was onderdanig. Elk dorp had een Lomi Lomi masseur die de mensen masseerde en heelde als dat nodig was. Als jij een massage wilde ontvangen was het wel een vereiste dat jij geloofde dat de massage jou zou helpen. Als jij dit niet geloofde, zou de masseur jou weigeren als klant omdat de goede mindset ontbrak. Placebo en nocebo zijn hierin belangrijke begrippen die uitleggen waarom iemand ergens op reageert. Waar placebo iemand laat helen met het innemen van een suikerpil, maakt het nocebo effect iemand ziek door angst.

Massage is niet een placebo, het heeft wel degelijk positieve effecten:

 • Ontspant de spieren.
 • Verlicht stress, angst, slapeloosheid en depressiviteit.
 • verbetert de doorbloeding en brengt zuurstof in het weefsel.
 • bevordert afvoer van gifstoffen.
 • kalmeert lichaam en geest.
 • brengt je energiebalans terug.

In sommige situaties is het niet mogelijk om een massage te ondergaan:

 • Bij open wonden.
 • Bij kanker of chemotherapie
 • Bij Koorts
 • Als je onder invloed bent van alcohol of drugs.
 • Na recente operaties of blessures.
 • Bij neuritis

Individuele massage

Elke persoon is anders. Elke persoon heeft andere wensen, aandachtspunten en verwachtingen. Ook als het om massage gaat. Tijdens een kort gesprek voor de massage, bespreken we wat jouw doel is. Jij (of beter gezegd jouw neus*) kiest zelf de massageolie uit waarmee ik zal masseren.

*onze neus weet instinctief wat ons lichaam nodig heeft, en dat kan elk moment verschillen. Voor het begin van elke massage geef ik je de mogelijkheid meerdere oliën te ruiken zodat jij die ene uit kunt kiezen, waar jij je op dat moment het beste bij voelt. Hotel 7132 heeft me geleerd dit aan onze klanten aan te bieden. Daar heb ik ervaren dat geuren die we normaal minder prettig vinden, opeens lekker vinden ruiken als we er behoefte aan hebben. Tea tree is daar een heel goed voorbeeld van. De gemiddelde mens vindt tea tree niet een lekkere geur hebben, maar als je verkouden wordt of als de weerstand zakt, kiezen veel mensen toch voor deze olie omdat hij onder andere helpt de weerstand te verhogen.

Magnesium restore

Studies tonen aan dat rond de 70% van de bevolking in landen rond Nederland magnesium tekort hebben. Helaas door landbouwgif, schrale bodem, overbemesting, industrieel voedsel etc. is magnesium grotendeels uit ons eten verdwenen. Tijdens deze massage, masseer ik met magnesium serum*. De huid neemt snel en effectief de magnesium op in de bloedbaan, waardoor het zelfs meer effect heeft dan wanneer je magnesium via een pil binnen krijgt. Je voelt je al snel energieker en helderder van geest.

Massage innerlijke rust

Adem in, adem uit. Stel je voor dat je een reinigend licht voor je ziet die steeds dichterbij komt. Adem het licht in en voel je jezelf vullen met positieve energie. Terwijl jij meditatief met je adem bezig bent, masseer ik het lichaam in een langzame en toch stevige flow. De bedoeling van deze massage is om je zo diep te ontspannen dat je in een meditatieve staat komt.

Bij elke massagevorm is het belangrijk dat je open staat om te ontspannen, maar bij deze massage is het in het bijzonder belangrijk. Als jij niet open staat voor meditatie en ademhaling, zal je niet in een meditatieve staat komen en zal het gewenste effect van deze massage teniet gedaan worden.

Lomi Lomi

De hawaiiaanse Lomi Lomi massage vloeit als een voortbewegende golf over het lichaam. Door de constante beweging is het makkelijker om af te schakelen en in een diepere ontspanning te komen.

Hotstone massage

De warmte, gegeven door verwarmde stenen vloeit in golven over jouw lichaam, terwijl op andere plekken geplaatste stenen de warmte tot diep door je spieren laat dringen. Deze warmtecocon die gecreëerd wordt heet je welkom je gedachten los te laten en je hoofd leeg te maken.

Tijdens deze massage worden warme stenen op verschillende plekken van het lichaam neergelegd, het lichaamsdeel waar op dat moment geen stenen liggen, wordt afwisselend met warme stenen en mijn handen gemasseerd. Warmte helpt pijn te verlichten en kan goed doordringen in erg gespannen spieren.

Vaak wordt hotstone gezien als een oppervlakkige wellness massage, maar juist met stenen kan je ook in de diepte werken, dus ook voor sporters is dit een goede behandeling om de spieren los te werken.

Kruidenstempel massage

Met handgemaakte, met olie doordrenkte kruidenstempels masseer ik over het lichaam. De olie en de warmte helpen de werkstoffen van de kruiden tot diep in de huid doordringen. Verschillende kruiden hebben verschillende werkstoffen, waardoor deze massage meerdere positieve effecten kan hebben.