I Quende
Laatste nieuwsbrief

Laatste nieuwsbrief

 • Ik had zo de pasta in kunnen duiken

  Tijdens mijn reis naar India in 2016 ben ik op één van mijn vrije dagen naar een massagepraktijk gegaan. Ik wilde graag weten hoe het voelde een echte authentieke ayurvedische massage te krijgen en ging met een groepje medestudenten van mijn yoga opleiding naar het dichtstbijzijnde stadje voor een massage.

  De massage was heel anders dan ik als westers persoon gewend ben. Het was warrig en chaotisch in de plaats van rustgevend en ontspannend. De mannen die ons masseerde, waren constant met elkaar aan het praten en het leek alsof er liters olie in mijn haar verdwenen.

  Een olie met de geur van bolognesesaus, waar ik de hele dag naar rook. Ik had zo de pasta in kunnen duiken.

  Wat de één lekker vindt ruiken, verschilt erg met wat een ander lekker vindt ruiken. Laatste werd de massageolie, die door mijn cliënten het meeste gekozen wordt, door iemand beoordeeld als ‘’deze ruikt echt vies’’.

  Waar één vroeg om een niet te sterke olie omdat ze de geur niet meteen uit haar kleding kreeg, vond de ander het juist fijn om na het wassen nog de geur van olie te ruiken omdat deze haar deed denken aan het ontspannende moment dat ze een massage kreeg.

  Door al die verschillen, kan je vanaf nu bij het boeken al kiezen wat voor olie het beste bij jou past. Wil jij graag een olie met geur of juist zonder?

  De oliën meng ik zelf van biologische sesamolie en etherische oliën van therapeutische kwaliteit. Het is altijd een uitdaging om de juiste geurcombinaties te creëren. Altijd hetzelfde is ook maar saai.

  Om te voorkomen dat oliën te lang staan heb ik daarom ook de keuze voor aroma olie, waarbij ik de olie uitkies. Zo blijven de oliën vers en kan ik toch doorgaan met experimenteren om uiteindelijk de beste combinaties uit te vinden.

  Als je wilt weten welke olie ik nu als special heb klik dan hier.

  Ik hoor graag van jou wat jij belangrijk vindt aan een massageolie.

  Lieve groetjes en tot snel 😊

Oudere nieuwsbrieven vind je hier