I Quende
Contact

Contact

Afspraak Maken

Een afspraak maken kan eenvoudig via mijn online boeking systeem (zie knop rechts onder aan de pagina ”Maak afspraak”) Heb je vragen of wil je persoonlijk een afspraak maken? Je kunt mij altijd e-mailen, telefoneren of appen via Signal, Telegram of Whatsapp.

Bel je mij op een moment dat ik niet op kan nemen? Spreek dan een bericht in of stuur me een berichtje via Signal, Telegram of Whatsapp. Ik bel je dan zo snel mogelijk terug.

In mijn praktijk heb ik geen pin automaat. Graag ontvang ik de betaling contant of via betaalverzoek.

Mijn contactgegevens:

I Quende
Knotwilg 2a
4286 DE Almkerk
+31 (0)6 214 805 23
info@iquende.nl

Mijn verhaal

Mijn eerste werkervaring

Mijn naam is Laura Koning en sinds 2011 ben ik al werkzaam als masseur. Zowel in Nederland als het buitenland.

Saunabedrijf de Woudfennen in Joure gaf mij in 2011 mijn eerste baantje als masseur, waar ik ze heel dankbaar voor ben, want volgens mij was ik in het begin helemaal niet zo goed 😅 Ervaring komt met de jaren zeggen ze wel eens 😉

Zwitserland

Na iets meer dan 2 jaar gewerkt te hebben in de Woudfennen pakte ik mijn koffers en vertrok ik voor mijn eerste winterseizoen naar Zwitserland. In één van de kleine bergdorpjes, die als laatste dorp aan het einde van de rijweg lag. In dit kleine dorpje (Vals) werkte ik van december 2013 tot maart 2014 in Hotel Rovanada.

In de zomer ging ik terug naar de Woudfennen, waar ik zonder problemen meteen weer aan de slag kon, maar de bergkriebels waren aangewakkerd en het duurde niet lang voor ik weer naar Zwitserland vertrok. Nu voor een langere periode.

In september 2014 vertrok ik naar Parkhotel Bellevue in Adelboden waar ik tot maart 2016 mijn passie als masseur uitvoerde.

Al mijn tijd als masseur, probeer ik regelmatig cursussen te volgen om mijn massage kennis en technieken uit te breiden. In het tussenseizoen in 2015 ben ik daarom naar Maui in Hawaii gegaan om de mooie Lomi Lomi massage te leren. Van alle cursussen, heeft deze het meeste indruk op mij gemaakt. Niet alleen de super mooie omgeving daar, maar ook de liefde die de Hawaiianen hebben voor hun vak en cultuur. De technieken die ik daar leerde, zijn nu nog veel in mijn massages te vinden.

Mallorca

Na maart 2016 wilde ik even wat anders en startte ik in april 2016 te werken op Mallorca. Ik werkte voor het bedrijf Sensacions Wellness & Spa die massages verzorgde voor 5 hotels in Cala Millor (waaronder één 5 sterren hotel) en één hotel in Son Penya. Het bedrijf is later overgenomen door mijn lieve collega en bestaat nu niet meer onder deze naam.

Terug naar Zwitserland

Hoewel zon, zee en strand echt wel prettig is, voelde Zwitserland toch wel meer als thuis. Doordat ik nu een 5 sterren hotel aan mijn CV kon toevoegen, kreeg ik de kans om in het winterseizoen 2016/2017mijn eerste echte 5 sterren hotel ervaring op te doen in het Kulm hotel in St. Moritz. Dit was verreweg HET hotel waar ik het meest heb meegemaakt. De mensen die daar komen zitten aan de top van de wereld. Belangrijke mensen, koningen, prinsessen etc.

Deze mensen waren op dat moment te hoog gegrepen voor mij, ik voelde me klein tussen al die “belangrijke” schicki-micki mensen en ben toch nog eens verder gaan kijken.

Terug in Vals

In Juni 2016 kwam ik terug in het kleine bergdorpje waar mijn avontuur in Zwitserland begon. In Hotel 7132 werkte ik met een speciale productlijn die rondom de behandelingen een heel ritueel gevormd hebben. Veel onderdelen van hun ”Wellness-Journey” komen terug in de behandelingen die ik vandaag in mijn praktijk geef. Ik werkte hier met veel plezier, maar toen begin 2018 het idee kwam om mijn eigen praktijk te openen in het zelfde dorp, mocht ik er niet meer blijven werken.

Om toch naast mijn eigen praktijk een vast inkomen te hebben, ben ik gaan solliciteren bij het prachtige hotel Waldhaus Flims, wat wel veel verder van mijn thuis lag. Gelukkig wist de nieuwe spa manager in het hotel 7132 dat ik daar zo graag gewerkt had, dat ze mij vroeg om terug te komen. Onder voorwaarden dat ik geen hotelgasten in mijn praktijk mocht ontvangen, heb ik daar mijn werk voort kunnen zetten en heb ik tot maart 2019 op de loonlijst gestaan.

Toen in December 2018 mijn dochter geboren was, kon ik mij niet meer voorstellen om nog volle dagen te gaan werken en heb daardoor besloten mijn werk in het hotel op te zeggen en alleen nog werkzaam te zijn in mijn praktijk, waar ik hoogstens 2 tot 3 behandelingen per dag deed om zoveel mogelijk bij Nalani te kunnen zijn.

Nu verder in Almkerk

In februari 2020 ben ik terug gekomen naar Nederland, omdat het ook erg fijn is voor Nalani om familie in de buurt te hebben.

Sinds augustus 2020 heb ik mijn praktijk voortgezet in Almkerk in het verzamelgebouw aan de Knotwilg 2a in Almkerk. Hier geef ik vandaag de dag met volle passie mijn behandelingen 😊